Glöm inte bort golvet

När du renoverar hemma är det lätt att glömma bort det vackra trägolvet. Och om golvet glöms bort drar det ner helhetsintrycket av hemmet. Men byt inte ut trägolvet utan utför en golvslipning Nacka och behandla det istället. Ett genuint trägolv ger en känsla av historia och skapar harmoni i hemmet.
Olika behandlingsmetoder

Att behandla trägolvet efter att det slipats är ett måste. Eftersom det får golvet att hålla längre samt att det är mycket lättare att hålla rent det. Det finns flera olika metoder att välja mellan som ger väldigt olika resultat. Och det är upp till dig att välja hur du vill att just ditt trägolv ska se ut. Även utsidan räknas, så om du ska ta hem hantverkare för dina golv, passa även på att fråga efter fasadmålning stockholm för en komplett look!

Lack är den vanligaste metoden att behandla ett trägolv med. Du som är ute efter en naturlig nyans, en slitstark golvyta och inget underhåll bör välja att lacka golvet efter att golvslipning Nacka har utförts.
Genom att olja golvet får du en mjuk och levande yta. Men ha i åtanke att golvet inte skyddas på samma sätt som med lack. Samt att golvet måste oljas om med jämna mellanrum. Den stora fördelen är att du kan välja nyans av oljan och därmed påverka golvets utseende.

Du som vill få fördelarna med både lack och olja bör välja hårdvaxolja. Golvet får då ett skyddande lager samt att den mjuka, levande känslan lyfts fram. Och om du vill få in en pigmentering i golvet är det möjligt med hårdvaxolja. Golvläggning stockholm är dyrt, så ta hand om dina golv!

Att såpa golvet är inte längre lika vanligt som det en gång var. Eftersom det är svårt att uppnå ett bra resultat samt att det tar lång tid att faktiskt få till den snygga looken som såpning kan ge är det numera inte speciellt populärt.

Oavsett vilken metod du väljer är det alltid viktigt att utföra en ordentlig golvslipning stockholm innan golvet behandlas på något vis.

Lämna ett svar