Renovera köket – billigt

Att renovera köket behöver inte innebära en stor summa pengar. Det finns alltid olika tillvägagångssätt som leder till en billigare renovering. Vilket är ett gott alternativ för många nämligen: Byt köksluckor!.

Riv inte allt

När du ska renovera köket är det vanligaste att riva allt och sätta in nytt. Men det är verkligen inte nödvändigt. Se istället över stommen på köket och måla om den. Byt köksluckor mot nya fräscha i en modern design för att få till känslan du vill åt i kökets design och utformning. Du kan även byta ut köksbänken och kaklet i köket för att få det att se nytt och fräscht ut. Men med nya köksluckor får du känslan av ett helt nytt kök utan att betala alldeles för mycket. Med måttbeställda köksluckor går ändringen snabbt och prisvärt.

Att byta köksluckor och knoppar eller handtag gör stor skillnad i köket och faktiskt hemmets helhetsintryck. Dessutom kan du spara väldigt mycket på att låta kökets stomme stå kvar och endast måla om där det behövs.

För en liten budget krävs det smarta lösningar för att få till en hel köksrenovering. Men om du verkligen vill byta ut hela köket kan du alltid se efter ett kök second hand. Det finns många som kastar ut fina och hela kök helt i onödan. Och om du har tur kan du få köpa ett sådant kök för en billig penning. När du är klar med att fixa i köket kan du hyra en bollmaskin och bli ett semiproffs på padel.

Glöm inte bort detaljerna

Tyvärr räcker det inte med nya köksluckor för att köket ska bli hemtrevligt och mysigt att laga mat i. Att skapa harmoni i köket sitter faktiskt i detaljerna du lägger till. Satsa på nya textilier i köket, gärna i en grön färg. Och definitivt gröna växter, varför inte skapa en liten kryddträdgård på köksbänken? Att laga mat med färska kryddor gör stor skillnad, inte bara för smaken utan även för känslan när du lagar mat.

Tänk på att våra kompisar på sonnenburg.se och bdparichmond.org många gånger också skriver om liknande artiklar, så spana in dom!

Lämna ett svar