Luktar det illa ur avloppet?

När det luktar illa ur avloppet, luktar det illa i hela hemmet. Och vem vill bo i ett stinkande hem? Det kan vara svårt att få bukt med problemet på egen hand. Men med ett par praktiska tips går det oftast att lösa på nolltid genom tex rörfräsning.

Gör rent vattenlåsen

Hur ofta gör du rent vattenlåsen hemma? Visst städar du hela hemmet varje vecka men det är lätt att glömma bort vattenlåsen. Även fast det är något viktigt att faktiskt göra rent med jämna mellanrum. Eftersom matrester och tvålrester gärna samlas i vattenlåsen kan det leda till både dålig avrinning och dålig lukt. Relining linköping är en populär sökfras när man i mellansverige letar efter kompetent hjälp med sina avlopp.

Börja med att se över hur vattenlåset är ihopsatt. Om du vill kan du till och med ta en bild av det för att enkelt komma ihåg hur det ska sättas ihop. Ta sedan isär alla delar och gör rent dem med såpa, ljummet vatten och en gammal tandborste. Efter det är det dags att sätta ihop vattenlåset igen. Och för dig som började med att ta en bild är det en enkel uppgift.

Tog det inte hand om problemet?

Luktar det fortfarande illa ur avloppet även fast du gjort rent alla vattenlås? Då kan problemet sitta längre ner i rören. En rekommendation är att kontakta ett företag som kan utföra en inspektion av rören (rörspolning). På så sätt får du veta exakt vad som pågår och även hur avloppsrören ser ut.

Något som alltid tar hand om problem med avloppet är en rörspolning Norrköping. Hela systemet spolas då ur med hjälp av en högtryckstvätt som är specialiserad för att spola ur avloppsrör.

Men i vissa fall kan du behöva utföra en relinining Norrköping av hela avloppssystemet. Detta gäller oftast för fastigheter som är lite äldre. Men att utföra en relinining Norrköping är mycket billigare än att utföra ett helt stambyte, som alltid blir väldigt dyrt.

Lämna ett svar