Det är en hantverkare som arbetar med installation och service av elektriska anläggningar. Om du vill anlita en elektriker Solna så finns det fyra olika typer av elektriker att välja emellan.

  • Installationselektriker: Arbetar med elinstallation, främst i nybyggnationer.
  • Serviceelektriker: Utför service på befintliga anläggningar.
  • Kommunikationselektriker: Arbetar med svagströmsinstallationer såsom tele, larm, data och passagesystem.
  • Industrielektriker: Jobbar med el vid fabriker och industrier.

En elektriker Norrtälje som jobbar med TV och film har en mer konstnärlig roll och fungerar mest som en ljussättare.

Elinstallation

När det gäller en elinstallation så behöver du strömbrytare, vägguttag, kablar, dosor, elcentraler, kopplingsmaterial och så vidare. Du ska såklart vara försiktig med att koppla och dra el själv eftersom det kan leda till otäcka skador om elinstallationen inte är korrekt, så låt en behörig elektriker göra jobbet åt dig.

En elinstallation kan antingen vara infälld eller utanpåliggande. Ska du bygga nytt så kommer all el att vara infälld i väggarna. Ska du däremot renovera din befintliga bostad så kan du välja att skjuta ut brytaren ett par extra centimeter från väggen så det då blir en utanpåliggande installation.

Välj hållbara och säkra produkter

Det är viktigt att du har tillgång till riktiga elektrikerverktyg såsom kabelsax, energimätare, avisoleringstång, dragfjäder med mera för att arbetet ska vara lättare och säkrare. Du vill nog inte göra om jobbet igen på väldigt länge så det är också viktigt att du köper en bra kabelinfästning och kopplingsmaterial redan från början.

Solceller på taket

Solceller hänger ihop i en så kallad solpanel som monteras upp på taket eller fasaden. När solstrålarna träffar solcellerna så uppstår en elektrisk spänning mellan framsidan och baksidan av cellen som skapar energi.

Dina solceller ger mest energi på sommaren men de slutar såklart inte att producera el när det är molnigt eller när det ligger snö på taket.

Om du vill ha ett fossilfritt hus så är det definitivt en bra idé att installera solceller Stockholm.

Vi kan även passa på att tipsa om en skön blogg vi gillar: doit-mobile.com och siriuswings.com

Dom här sidorna kan verkligen sin sak!

Lämna ett svar