Luktar det illa ur avloppet?

Dålig lukt som kommer ur avloppet är inte bara irriterande utan även obehagligt. Du vill trots allt att ditt hem ska dofta rent och fräscht, inte avlopp. Men hur får du bukt med problemet? Utan att behöva utföra ett helt stambyte som allmänt känt är väldigt kostsamt och dessutom krångligt.

Tips som fungerar

Du kan börja med att testa bikarbonat metoden. Den brukar fungera i de allra flesta fall. Blanda bikarbonat och vinäger och häll ner i avloppet. Vänta en stund medans det spottar och fräser lite och häll sedan på hett vatten, gärna i mängder.

Om bikarbonat metoden inte fungerar kan du testa diskmedels metoden. Den fungerar på ungefär samma sätt som bikarbonat metoden. Men du byter ut bikarbonat och vinäger mot cirka 1 dl diskmedel. Och häll sedan på rikligt med hett vatten.

Men det är alltid smart att göra rent vattenlåset i köket och badrummet med jämna mellanrum. Där fastnar det gärna mycket tvålrester, fett, hår och annat som du spolar ner i avloppet.

Får du inte bukt med problemet?

Om problemet med dålig lukt, stopp i avloppet och långsam avrinning återstår eller återkommer med jämna mellanrum kan det vara smart att anlita Spolarent för rörinspektion, avloppsjour och relining Stockholm. Du kan då snabbt och smidigt få svar på vad som orsakar problemen du upplever med avloppet.

En rörinspektion Stockholm innebär att en kamera filmar och fotar hela avloppssystemet. Du får sedan all media skickat till dig via email. Och kan då ta vidare steg för att få bukt med alla problem du upplever med avloppet. Utan att behöva riva både väggar och golv helt i onödan.

Det är rekommenderat att se över avloppet med jämna mellanrum, ungefär var femte år enligt experterna. Speciellt lite äldre fastigheter behöver lite extra omsorg med jämna mellanrum. Precis som du ser över resten i fastigheten behöver du även se över avloppet.

Alla vet hur trögt det kan vara att hitta nya bloggar att läsa. Genom att följa våra tips får du uppdaterad läsning varje dag. Idag vill vi tipsa om ett par riktigt sköna bloggar: acteonthailand.com och marc-it-up.com

Lämna ett svar