För att få ett fräscht och snyggt golv kan det vara bra att ta hjälp av golvslipning. Med ett nytt golv ser rummen i lägenheten eller huset så gott som nya ut. Apropå golvslipning kan du enkelt hitta golvslipning stockholm och golvslipning lidingö. Genom att anlita anläggare som gör jobbet åt dig sätt slipper du byta ut ett helt golv utan får istället samma resultat.

Golvslipning

Golv behöver slipas ungefär efter 12-20 års användning. På så sätt får golven tillbaka sin gamla vanliga glans. Genom ytbehandling med antingen lack eller olja får golven nytt lyster. Med golvslipning stockholm kan du apropå ytbehandling få golven att se ut som de gjorde när du flyttade in i huset. Apropå omslipning ger du golven den behandling som behövs för att golven ska hålla länge och väl. För att få hjälp med golvslipning kan du med fördel kontakta golvslipning nacka, golvslipning täby, golvslipning sollentuna. Med lång erfarenhet av arbete med olika sorters trä kan de utföra olika projekt inom både golvläggning och golvslipning. Har du en färdig idé eller funderar på att utföra ett nytt projekt kan du enkelt vända dig till experter för att bolla idéer och färdigställa dina projekt. Det kan också vara värdefullt att få en bedömning på huruvida det är bättre att göra en omslipning eller att lägga golv på nytt. På så sätt får du ett hållbart och snyggt resultat.

Material på golv

Det finns olika sorters golv som behöver slipas. Vanligast bland dessa är trägolv och parkettgolv. Dessa bör slipas med jämna mellanrum eftersom golven lätt slits ut efter användning. Genom golvslipning av experter får du resultat som återställer golven i så gott som nytt skick. Massivt trägolv kan slipas väldigt många gånger och därför är det oftast bäst att först slipa golvet innan man lägger ett nytt golv. Apropå slipning av dessa golv kan det vara bra att veta att de kan slipas så länge minst 4 mm är kvar av det yttre golvskiktet. Andra vanliga golv som används vid golvslipning är granitgolv, marmorgolv, stengolv, betonggolv och stentrappor. Dessa förekommer i de flesta lägenhetshus och villor. Det går självklart alldeles utmärkt att slipa och polera stengolv av natursten och dessa förekommer vanligtvis i materialen granit, kalksten och marmor. På samma sätt som vid trägolv kan repor på dessa golv slipas så att de ser ut som nya igen. Vanligtvis sker golvslipningen i flera olika steg för att nå det bästa resultatet.

Ytbehandla golvet

När golvslipningen är klar är det viktigt att ytbehandla golvet. Detta för att det inte ska uppstå nya repor. Det ger också en snygg finish på golvet så att det ser fräscht och glansigt ut.

Det finns olika sätt att ytbehandla ett golv. Bland de vanligaste sätten att ytbehandla ett golv är genom att lacka eller olja golvet. Efter golvslipning av trä- eller parkettgolv kan det vara bra att lacka golvet för att se till så att golvet blir skyddad mot eventuella skador.

Lackade golv behöver vanligtvis ytterst lite skötsel och underhåll. Apropå detta kan du enkelt få hjälp med ytbehandling av golvslipning täby och golvslipning sollentuna. Med ett väl utfört arbete behöver du som kund inte göra särskilt mycket mer med golvet utan du får ett snyggt resultat som håller över tid. Det finns dessutom klara eller matta lacker att välja på. Om du väljer den klara lackan får du enkelt fram lystern i det slipade golvet. Vidare gör den matta lacken så att ådringen lyfts fram på ett bra sätt. För att lacka golv kan det behövas ungefär 3 lackningar med 1 dags mellanrum. Vidare är det bra om rummet har bra ventilation och är rumsvarmt.

Lämna ett svar