Därför ska du investera i bra hudvård

Att ta hand om sin hud kan ses som en investering i framtiden, det sätter nämligen stopp för onödigt förtida hudåldrande och hjälper dig att bibehålla en god hudhälsa. När vi pratar om att ta hand om huden menar vi vissa typer av hudvård och inte bara att använda mycket hudvårdsprodukter. Vi syftar till att använda rätt typ av produkter och från bra märken. Så vad ska du titta efter när du shoppar hudvård online?

1. Solskydd och åter solskydd. Detta är den enskilt bästa produkten för att ta hand om din hud. Solskydd är en av de produkter där forskning visar att korrekt och kontinuerligt användande stoppar massor av förtida åldrande och dessutom håller din hud smidig och stark. Exuviance är ett märke som har mycket solskydd att välja på.

2. Produkter som stärker hudbarriären. Här pratar vi bland annat solskydd, men även produkter med stärkande ingredienser så som niacinamid, retinol, bakuchiol, vitamin e och liknande. Ett märke som satsat på att alla deras produkter ska vara barriärstärkande är svenska Mantle. De arbetar med högkvalitativa ingredienser som hjälper huden att hålla sig stark och smidig.

Visste du att probiotika är stärkande?

Ja, kanske visste du att det är stärkande för magen, men att det kan stärka huden utifrån? Esse är ett hudvårdsmärke som arbetar med probiotika, men också aktiva ingredienser som ibland är lite mildare än traditionella anti age ingredienser. Många av Esse produkter arbetar för en god och sund bakteriekultur på huden, vilket kan hjälpa dig.

C-vitamin kan vara en riktig pang ingrediens! Inte alla tål den, men för de som gör så fungerar den stärkande, uppljusande, tar bort gammal pigmentering och ger lyster. Det finns många märken som satsar på att erbjuda bra c-vitamin produkter, ett som vi tycker är värt att nämna är Medik8 som är ett brittiskt märke. Märket är framtaget av ett team av biokemister och farmakologer. Förutom att c-vitamin är en av deras stjärningredienser så arbetar de mycket med retinol. Retinol är förutom solskydd en av få produkter som faktiskt kan backas vara anti age.

Så vilka hudvårdsprodukter behöver du?

Vi tycker alla ska ha en bra rengöring. Detta hjälper din hud att bli av med dagens skit, föroreningar, smink och hudvårdsrester. Dessutom hjälper det din hud att ta upp efterföljande hudvård bättre. När du tvättat huden är det bra att använda ett serum anpassat för dina behov. Vissa behöver mer återfuktande produkter och andra behöver något balanserande. För de allra flesta är Mantle ett bra val när det kommer till serum. Det är stärkande och ger huden den näring den behöver.

Vad du ska använda efter rengöring och serum beror på vilken tid på dygnet det är. För natten är det rimligt att använda en nattkräm eller en nattmask, solskydd ska nämligen endast användas dagtid. En av de produkter som allra flest brukar gilla är Exuviance Overnight Transformation Complex. Detta är en djupt närande nattkräm som lämnar din hud mjuk, följsam, återfuktad och full av lyster. För dagtid ska du som sagt använda ett solskydd, gärna en som är kombination av dagkräm och solskydd. Välj då en som skyddar mot både UVA och UVB-strålning. Till exempel är Heliocare Advanced Gel SPF 50 ett toppenbra val! För en oljig hud räcker den som dagkräm medan du med torr hud kan behöva lite mer.

Sammanfattningsvis – det är en god idé att investera i hudvård för din framtida hudhälsa. Skulle det ytliga inte vara viktigt för dig, så är det bra att komma ihåg att huden är ett organ. För flera hundra år sedan kanske vi inte behövde ta hand om vår hud lika mycket, men nu lever vi länge och det finns rätt mycket luftföroreningar.

Lämna ett svar